GREECE

all time classic

H Ολυμπιάδα

Η Ολυμπιάδα είναι μικρό αλλά πανέμορφο χωρίο 700 μόνιμων κατοίκων, κτισμένο από πρόσφυγες που ήρθαν από την Αγ. Κυριακή της Μ. Ασίας το 1923. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα (500 μέτρα) στα αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη. Σύμφωνα με μια τοπική παράδοση, το όνομα του χωριού προέρχεται από την Ολυμπιάδα, την μητέρα δηλαδή του Μ. Αλεξάνδρου, την οποία ο βασιλιάς Κάσσανδρος είχε εξορίσει στα αρχαία Στάγειρα ή, κατά άλλους, στο παρακείμενο νησάκι «Κάπρος». Αν και η πληροφορία είναι ανεπιβεβαίωτη, δεν αποκλείεται να κρύβει κάποια ιστορική αλήθεια.

Το σημερινό χωριό, κτισμένο κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας, απλώνεται στον μυχό ενός φυσικού λιμανιού. Πλαισιώνεται από καταπράσινα βουνά και μαγευτικές παραλίες υπέροχα συνδυασμένα, που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών κατά τους θερινούς κυρίως μήνες. Συνδυάζει την ατμόσφαιρά του χωριού με την άνεση του σήμερα, διαθέτοντας πλήρη τουριστική υποδομή. Η Ολυμπιάδα προσφέρεται για τον επισκέπτη που θέλει να κάνει ήσυχες διακοπές, σε καθαρή θάλασσα (βραβεύεται τα τελευταία χρόνια συνεχώς με γαλάζιες σημαίες), με ψάρεμα, περιπάτους στην γύρω κατάφυτη περιοχή και στους Αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς όμως να υπολείπεται σε τίποτα από νυχτερινή ζωή για αυτούς που επιθυμούν να συνδυάσουν και τα δύο.

Θάλασσα - Παραλίες

Η θάλλασα στην περιοχή της Ολυμπιάδας είναι από τις καλύτερες στην Χαλκιδική, δηλ. από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο δήμος Σταγείρων Ακάνθου (πλέον ονομάζεται δήμος Αριστοτέλη) όπου ανήκει η Ολυμπιάδα είναι από τους δήμους με τις περισσότερες μπλε σημαίες το 2010.

Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός από παραλίες μέσα και γύρω από την Ολυμπιάδα. Υπάρχουν παραλίες για παιδιά (ρηχές), οργανωμένες, απομονωμένες, μικρές, μεγάλες, μοναχικές, κατάλληλες για εξερεύνηση από θάλλασα, για ψάρεμα κοκ.

Παραλίες

Η Ολυμπιάδα και η γύρω περιοχή έχει ένα μεγάλο αριθμό από θαυμάσιες παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα. Ρηχές για παιδιά, βαθιές, μοναχικές, κοσμοπολίτικες, με παροχή υπηρεσιών όπως παραλίες με εστιατόρια, μπαράκια, ομπρέλες, beach voley.

 

Κοντινές Επισκέψεις

Ενώ βρίσκεστε στην Ολυμπιάδα μπορείτε να κάνετε ένα πλήθος από κοντινές επισκέψεις.

Επίσκεψη στα αρχαία Στάγειρα.  

Τα αρχαία Στάγειρα βρίσκονται περί τα 500 μέτρα ΝΑ του σημερινού οικισμού της Ολυμπιάδας, πάνω σε μια μικρή, ορεινή και όμορφη χερσόνησο . Η πόλη καταλάμβανε και τους δύο λόφους αυτής της χερσονήσου, τον παραθαλάσσιο δηλ. Βόρειο κι ένα μεγαλύτερο Νότιο, που χωρίζονται μεταξύ τους με χαμηλό αυχένα.Η θέση της πόλης που είναι σε όλους γνωστή ως η πατρίδα του Αριστοτέλη, ταυτίζεται με βεβαιότητα τόσο από τις αναφορές των αρχαίων συγγραφέων, όσο και από τις έρευνες σύγχρονων μελετητών.

Περιήγηση στο δάσος του Χολομώντα.

 Το πλούσιο δάσος του Χολομώντα προσφέρεται για αξέχαστες περιηγήσεις. Πεύκα, έλατα, δρύες και οξιές εναλλάσσονται με καστανιές και αιωνόβιες βελανιδιές, ενώ άφθονα είναι τα ρυάκια και οι πηγές. Ο αέρας είναι τόσο καθαρός, που σου κόβει την αναπνοή. Οι λάτρεις της φύσης, που θέλουν να γνωρίσουν την ορεινή Χαλκιδική, μπορούν ν' ακολουθήσουν τα τρία δασικά μονοπάτια που έχουν χαραχτεί στην περιοχή.

Επίσκεψη στο νησί της Αμμουλιανής. 

Η Αμουλιανή είναι το μόνο κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής με μέγεθος 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Απέχει από την Ολυμπιάδα 40 χλμ (Τρυπητή). Το ταξίδι από την Τρυπητή στην Αμμουλιανή με βαποράκια διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Το σημερινό οικισμό ίδρυσαν Έλληνες πρόσφυγες από την Προποντίδα το 1923. Μέχρι τότε το νησί ήταν μετόχι της Μονής Βατοπεδίου. Μη χάσετε να κάνετε μερικές βουτιές στις καθαρότατες και γεμάτες ψιλή άμμο παραλίες ( Αλυκές, Αι Γίωργης) ιδανικές για όλη την οικογένεια και όχι μόνο. Στη περίμετρό της υπάρχουν μικρά νησιά (Γαιδουρονήσι, Τηγάνι, Ποντίκι ) με πανέμορφες αμμουδερές παραλίες. Μπορείτε να νοικιάστε κάποια βάρκα απο την Τρυπητή ή την Ουρανούπολη και να κάνετε μία βαρκάδα γύρω απο τα νησάκια.

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

 Επισκευτείτε την τρίτη, την ανατολικότερη και μαγευτικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής τη χερσόνησο του Αθωνα, η οποία κατέχει σήμερα ολόκληρη η Αγιορείτικη πολιτεία. Είναι ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα, που είναι ολόκληρος αφιερωμένος στην προσευχή και τη λατρεία του Θεού. Γι΄ αυτό και ονομάζεται Αγιο Όρος.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πάρκο του Αριστοτέλη.

  Το άλσος του Αριστalsosοτέλη βρίσκεται κοντά στο χωριό Στάγειρα. Η υπέροχη τοποθεσία του άλσους, με θέα σε όλον τον κόλπο της Ιερισσού, είναι ιδανική. Το πάρκο είναι εξοπλίσμένο με διαδραστικά όργανα, που εφαρμόζουν φυσικά φαινόμενα για τα οποία γίνονται αναφορές στο σύγγραμμα του μεγάλου Δασκάλου "Τα φυσικά". Απλά υπέροχο για τα παιδιά! Περισσότερα...

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. 

Ένα από τα  σημεία που αξίζει να δείτε στην Θεσσαλονίκη είναι ο Λευκός Πύργος. Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι το πιο διάσημο κτήριο της πόλης. Βρίσκεται στην ανατολική μεριά της προκυμαίας. Παρ' όλο που σήμερα ο Λευκός Πύργος δεν είναι πλέον λευκός, διατηρεί το όνομά του και θεωρείται το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο Λευκός Πύργος προετοιμάζεται για να στεγάσει μια μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τους κατοίκους της. Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον σημείο της πόλης είναι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Οι περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί το μουσείο και οι ποικίλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τη μόνιμη έκθεση στη Μονή Λαζαριστών καθώς και τα αξιόλογα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα, η εκδοτική δραστηριότητα και οι κυρίως οι σημαντικές διεθνείς συνεργασίες του, φέρνουν το μουσείο ψηλά στην παγκόσμια λίστα των μεγάλων μουσείων σύγχρονης τέχνης. Επίσης, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο κινηματογράφου, Ο Εκθεσιακός Πύργος του ΟΤΕ, Οι Βυζαντινές Εκκλησίες, καθώς και διάφορα Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται κάθε μήνα στην πόλη είναι σημεία που πρέπει να επισκεφτείτε. Τέλος, ανατολικά και δυτικά της πόλης μπορείτε να βρείτε κάθε είδους μαγαζιά, εστιατόρια, μπαράκια, καφέ και βραδινά μαγαζιά διασκέδασης που ποικίλουν ανάλογα με το χαρακτήρα και τη διάθεση του πελάτη.

Επίσκεψη στην Καβάλα - Αρχαίο Θέατρο των Φιλλίπων.

 Το αρχαίο θέατρο Φιλίππων είναι ένα αξιόλογο και σημαντικό μνημείο. Βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της ακροπόλεως και στηρίζεται στο ανατολικό τείχος της πόλης των Φιλίππων. Η πόλη πέρασε από διάφορες φάσεις και το θέατρο έχει υποστεί πολλές αλλαγές στο πέρασμα των αιώνων. Η πρώτη φάση του θεάτρου είναι την εποχή του Φιλίππου Β’ το 356π.Χ. Την εποχή αυτή η ορχήστρα είχε σχήμα πετάλου. Σήμερα σώζονται πολλά στοιχεία από το θέατρο. Επίσης φιλοξενεί κάθε χρόνο το λεγόμενο φεστιβάλ Φιλίππων.

Επίσκεψη στο σπήλαιο πηγών Αγγίτη.

 Είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου (με μήκος 21 χιλιόμετρα) και βρίσκεται στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 21 χιλιομέτρων. Εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό.

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας.

 Ορεινό παραδοσιακό χωριό του νομού χαλκιδικής κτισμένο ανάμεσα στα όρη Δρεβενίκος και Σουγκλιάνη με υψόμετρο 540μ.Περιλαμβάνει τους οικισμούς Βαρβάρα,Καλύβια Βαρβάρας,Χρυσή Ακτή,Ανω και κάτω κρινάκια και τη νησίδα Καυκανάς.Με καλντερίμια γειτονιές,πέτρινα σπίτια,σχέδιο πόλεως σε σημαντικό τμημα του,με μεγάλη δασική και κτηματική έκταση που ανέρχεται στα 90.300 στρέμματα.Με 2 πανέμορφους καταρράκτες στη θέση Νεροπρίονο-Κηπουρίστρα,ένα πανέμορφο δάσος πνιγμένο μέσα σε καστανιές που δίνει στους επισκέπτες την αίσθηση της χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Άλλες δραστηριότητες

Ιστιοπλοΐα.  Ζητήστε το μας έγκαιρα και μπορούμε να φροντίσουμε μία ιστιοπλοϊκή εξόρμηση για σας και την παρέα σας με καπετάνιο ή αν διαθέτετε τα ανάλογα διπλώματα μόνοι σας.

Υποβρύχιο Ψάρεμα. Ενημερώστε μας και μπορούμε να κανονίσουμε τον εξοπλισμό και να οργανώσουμε μία υποβρύχια περιπέτεια.

Διασκέδαση & Φαγητό

Το χωριό της Ολυμπιάδας διαθέτει πανέμορφα μαγαζιά δίπλα στη θάλασσα, για να απολαύσετε το ποτό σας και το φαγητό. Επίσης υπάρχουν beach bar για μεταμεσονύχτια διασκέδαση.

Επικοινωνία

Yasoo Apartments

Ολυμπιάδα, Χαλκιδική, 57 014

Τηλ.:  +30 694 264 5404

         +30 697 185 4218

Email: yasoo.holidays@gmail.com 

 

Τρόποι Πληρωμής

Για την πραγματοποίηση πληρωμών κατάθεσης χρησιμοποιούμε το πορτοφόλι Smart Checkout της Viva wallet. Υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων πληρωμής, όπως:

  • Κάρτες (Visa, Mastercard, American Express, Maestro, Bancontact, JCB, Discover & Diners Club)
  • Ψηφιακά πορτοφόλια (Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, PayPal, PayPal Pay Later & Viva Wallet)

Βρείτε μας στο Facebook!

facebook icon2

Award

booking.com award 2022

* prices in our Website are always better